top of page
Vrouw die haar gezicht verzorgt

MICRONEEDLING

Wat is Microneedling?

Microneedling is de beste behandeling om je huid jong te houden! Microneedling wordt zelfs door cosmetisch artsen geadviseerd voor het jong en strak houden van de dynamische gebieden in het gezicht.

Microneedling is een techniek waarbij met een elektrisch apparaat, een dermapen met een kop met naalden allemaal gaatjes in de lederhuid worden gemaakt. Denk aan speldenprikjes, maar dan in het gezicht. Voorafgaand aan de behandeling wordt verdoving op de huid aangebracht, waardoor de behandeling niet pijnlijk is. Als reactie op de minescule gaatjes in de lederhuid, gaat het lichaam ontzettend veel elastine en collageen aanmaken. De cellen die zorgen voor een jonge en elastische huid en waarvan we er steeds minder van aanmaken als we ouder worden. De huid wordt als het ware “lui” en met behulp van microneedling wordt de huid gestimuleerd en wakker geschud.

blije klanten

Iedereen vindt het schitterend en vinden mij een ander gezicht hebben ( positief).  Het is mij achteraf 100% meegevallen , maar dit komt door de goede begeleiding! Mijn dank daarvoor.

SASKIA VAN VELZEN UIT LOOSDRECHT

senior vrouw

Microneedling is zeer geschikt voor:

  • Het verbeteren van diepe en fijne rimpels

  • Het verminderen van pigmentvlekken

  • Het verminderen de slappe huid onder de kin

  • Het verminderen van de slappe huid bij de slapen

  • Het verfijnen van grove poriën

  • Het verfrissen van de huid teint

  • Het verbeteren van de huidstructuur

  • Het verbeteren van traumatische littekens

  • Het verbeteren van littekens door acné

Tijdens de behandeling wordt er gewerkt met hyaluronzuur. Dit is een lichaamseigen eiwit en kunnen we dus ook van buitenaf inbrengen met behulp van de naaldjes. Hyaluronzuur heeft de eigenschap om veel vocht vast te kunnen houden en hydrateert de huid daarom heel goed. De combinatie van microneedling en hyaluronzuur resulteert in een huid die strakker wordt, zachter, met een dunnere opperhuid en daardoor minder onzuiverheden, minder pigmentvlekken en een stralende teint. Het is wetenschappelijk bewezen dat crèmes en serums maar voor een klein deel de lederhuid kunnen bereiken. Met behulp van de naaldjes van de dermapen bereikt veel van de hyaluronzuur de lederhuid. Na de behandeling is de huid ongeveer twee dagen een beetje rood en kan zelfs een beetje schilveren. Microneedling houdt de opperhuid mooi dun, waardoor serums die na de behandeling gebruikt worden ook beter worden opgenomen.

Microneedling voor het verbeteren van littekens

De genezing van littekens verloopt in 3 fases, waarbij de 1e fase bestaat uit het afsluiten van de wond tegen infecties van buitenaf. De 3e fase is de statische fase, waarbij littekens soms niet mooi genezen zijn, bijv. door de druk die op het litteken heeft gestaan. Dit komt vaak voor bij ledematen die veel bewegen. Met microneedling worden allemaal kleine gaatjes in het litteken gemaakt, zodat het litteken weer terug wordt gebracht naar fase 1 van wondheling. Alleen ditmaal staat er geen druk meer op het litteken. De huid is immers al dicht. Hierdoor kunnen littekens mooier worden gemaakt. Vooral bij brandwonden ervaart men dat er veel minder druk en een trekkerig gevoel in het litteken is ontstaan.

bottom of page