Pigment Off de beste verwijderingsmethode voor verkeerde permanente make-up en tatoeages!

Nieuw in Nederland! Het beste dat er tot op heden bestaat om van verkeerd gezette permanente make-up of zelfs tatoeages af te komen.

Het heet Pigment Off en het is het beste dat er op de markt is om pigmenten uit de huid te halen. Als permanente make-up specialist heb ik al jaren te maken met nieuwe klanten die zich aanmelden, omdat hun oude permanente make-up verkleurd is of de verkeerde vorm heeft en zij graag willen dat ik hier weer iets moois van maak. Vaak kan ik over de oude permanente make-up heen om het te verfraaien, maar in sommige gevallen is dat niet mogelijk en moet eerst pigment verwijderd worden.

De tot nu toe bestaande middelen om pigmenten uit de huid te verwijderen, leverden niet altijd het gewenste resultaat op. Pigment Off werkt wel, het verwijdert alle soorten pigment en heeft als bijkomend voordeel dat het zelfs littekens verbetert!

Pigment Off voor het verwijderen van permanente make-up of tatoeages

Het prettige aan Pigment Off is dat het niet uitmaakt welke pigmenten of inkt er zijn gebruikt. Het verwijdert alle kleuren! Zelfs kleuren als rode pigmenten die met laser bijna niet weg te krijgen zijn. Het verlaat het lichaam op dezelfde wijze als dat het in het lichaam is gekomen, namelijk door de huid. Hierdoor blijf je niet met restanten pigment in je lichaam zitten, waarvan je niet weet wat er mee gebeurt of wat het op lange termijn veroorzaakt. Het geeft ook geen littekens, sterker nog het maakt littekens die veroorzaakt zijn door tatoeages die eerder al zijn behandeld met een laser, minder zichtbaar. Het verbetert de structuur van littekens. Het verwijdert pigment vele malen beter dan laserapparatuur of zouten die alleen anorganische pigmenten aan zich binden.

Hoe werkt een Laser behandeling voor verwijderen permanente make-up en tatoeages?

Permanente make-up of tatoeages verwijderen met laser werkt niet altijd zo effectief. Hieronder leg ik uit waarom dat is.

Pigmenten waar permanente make-up mee wordt gezet zijn transparant en zijn stoffen die uit de aarde komen. Felle pigmenten voor de lippen, zoals rood zijn organische pigmenten. Tatoeages worden gezet met inkt en die zijn dekkend. Al deze pigmenten bestaan uit verschillende soorten kleuren om tot een specifieke kleur te komen.

Een laser werkt met een lichtbundel op één golflengte. Zwarte pigmenten hebben een andere golflengte nodig om vernietigd te worden, dan bijvoorbeeld rode of groene pigmenten. Een huidtherapeute zal tijdens de eerste sessie van de laserbehandeling de overheersende kleuren die zij in de huid ziet, als eerste behandelen. Dus als de huidtherpeut voornamelijk grijzig geworden wenkbrauwen ziet, dan zal zij zich met de keuze voor de golflengte als eerste richten op zwart. De duur van de pulse van de laser bepaalt ook nog eens de effectiviteit van het breken van het pigment. De zwarte pigmentmoleculen breken hierdoor op en worden door het lichaam via het lymfesysteem afgevoerd. Bij een röntgenfoto van iemand acht maanden na de lasersessie troffen artsen de afgebroken pigmentresten in de lymfeklieren van de oksels aan! Na de eerste sessie kunnen, door het breken van het zwarte pigment, andere kleuren overheersen, omdat deze een andere golflengte hebben. Dus grijze wenkbrauwen kunnen na één lasersessie opeens oranje-achtig worden, als de klant na acht weken terugkomt voor de tweede sessie. De huidtherapeut zal zich dan richten op een golflengte die meer geschikt is voor oranje/rode pigmenten en ga zo maar door.

Nadeel van de lasertechniek is dat het verschillende resultaten kan geven, bij verschillende huidtypes en verschillen in pigment of inkt. Zo is algemeen bekend dat laser niet geschikt is om oranje en rode pigmenten goed te verwijderen. Laser kan bovendien schade toebrengen aan de huid en kan littekens veroorzaken. Dit maakt de huid ook minder geschikt voor nieuwe permanente make-up behandelingen. Wij moeten daarna in een huid met littekens pigmenteren, waardoor het resultaat nooit meer zo mooi wordt als in een gezonde huid. Ook kan laser het pigment in een andere kleur veranderen die niet meer te verwijderen is. Zo heb ik zelf ooit eens iemand gehad met fuchsia roze geworden wenkbrauwen na een aantal laserbehandelingen. Daar ben ik zo van geschrokken waarna ik nooit meer iemand heb geadviseerd om een laserbehandeling te ondergaan bij een huidtherapeut.

Whipe Off

Whipe off is een zout dat anorganische pigmenten aan zich kan binden. Dit is een middel om alleen permanente make-up te kunnen oplichten dat met anorganische pigmenten is gezet. Hierdoor is het dus alleen geschikt voor wenkbrauwen. Het nadeel is dat het niet zo effectief is en het is een zout. Zout is agressief voor de huid en hiermee moet je dus voorzichtig te werk gaan. De huid vindt zout niet leuk en zal daarop reageren door de pigmenten naar buiten af te voeren met aan zich, de gebonden pigmenten. Het resultaat is echter niet spectaculair te noemen. Het voordeel is wel dat ook bij deze techniek, net als bij Pigment Off, het pigment via dezelfde weg weer het lichaam verlaat, zoals het erin is gekomen. Hierdoor heb je geen pigment in je lymfestelsel.

Pigment Off

Pigment Off is een speciaal ontwikkelde emulsie dat in staat is om zich te binden aan alle soorten pigment en inkt in de huid. De grootte van de moleculen hebben dezelfde grootte als die van de pigmenten. Zodra Pigment Off in de huid wordt gebracht op dezelfde wijze als dat het pigment is gepigmenteerd, mengen de twee door hun overeenkomsten samen. In tegenstelling tot laser, waarbij de pigmenten worden opengebroken en in het lymfestelsel gaan zitten, wordt Pigment Off door de huid naar buiten afgevoerd.

Het slagingspercentage voor het verwijderen van pigment met Pigment-Off Remover is 99,9%. Wel komen er soms uitzonderlijke situaties voor bij het verwijderen van tatoeages. De grootte van de moleculen van tatoeage pigmenten verschillen met die van permanente-make-up pigmenten, waardoor het logischerwijs langer kan duren om een tatoeage volledig te verwijderen. In aanvulling daarop worden tatoeages ook dieper gezet dan permanente make-up in het gezicht waardoor de behandeling uit meer sessies kan bestaan.

Na de verwijderingsprocedure is het zeer belangrijk om de behandelde huid consequent en juist na te behandelen. 50% van het succes van de behandeling om het pigment te verwijderen hangt namelijk af van het zeer goed naleven van de nazorginstructies. Na de behandeling, loopt het verwijderingsproces in de huid namelijk nog door. Zo ontstaat er een licht korstje op de behandelde huid samen met een deel van het pigment dat verwijderd moet worden. Wanneer het korstje loslaat, heeft ook een deel van het pigment de huid verlaten.

Om pigmenten met Pigment Off Remover te kunnen verwijderen, moeten de moleculen van de verwijderaar direct contact hebben met de in de huid aangebrachte pigmenten. Daarom moet de verwijderaar dieper ingebracht worden bij tatoeages dan bij permanente make-up. Hierdoor wordt het verwijderproces gecompliceerder, omdat dieper prikken eerder kan resulteren in het ontstaan van littekenweefsel. Pigment Off remover heeft daarom een systeem ontwikkeld, dat uit meerdere behandelingen bestaat. Als de behandeling volgens dit systeem wordt uitgevoerd, dan is de kans op het ontstaan van littekenweefsel kleiner dan 1%.

Prijs voor het verwijderen van permanente make up

Eerste behandeling € 150,-
Opvolgende behandelingen zelfde locatie als de eerste € 75,-
Vaak levert 1 à 2 behandelingen voor het vervagen of verwijderen van permanente make-up al voldoende resultaat op voor het corrigeren van permanente make-up.

Prijs voor het verwijderen van tatoeages

De prijzen voor het verwijderen van tatoeages verschillen. Dit ligt aan de grootte van het behandelgebied en de dichtheid van de tatoeage. Je kunt hiervoor een gratis intakegesprek inplannen, waarin vrijblijvend een indicatie kan worden gegeven van het behandelplan en de prijs.
Dus wil je heel graag af van die lelijke tatoeage of die lelijke verkleurde permanente make-up, of permanente make-up dat niet de juiste vorm heeft of niet symmetrisch is? Maak dan een afspraak voor een Pigment Off Remover behandeling.
Klanten uit de volgende steden zijn u al voorgegaan:
 • Utrecht
 • Amersfoort
 • Hilversum
 • ‘s-Graveland
 • Laren
 • Bussum
 • Huizen
 • Amsterdam
 • Purmerend
 • IJsselstein
 • Loosdrecht
 • Almere
 • Weesp
 • Muiden
 • Muiderberg